Renovation campaign
before and after

DENMARK : AB Taarnparken, Roskilde

In Roskilde (Denmark), three apartment blocks were renovated. During a complete facade renovation, the old peeling plaster was replaced by modern facade panels. The apartment blocks, which have also undergone energy optimization, have been equipped with robust Rockpanel Colours boards that ensure a long lifetime and low maintenance.

Renovation campaign
before and after

FRANCE : Tours Bièvre I, II et III, Paris

In France, the traditional way of creating firesafe buildings is with 'bavettes': a local type of firestops that place a strong, usually less desired mark on the look of a building. With Rockpanel facade boards, optimum fire safety is guaranteed, while at the same time being able to create a visually impressive building.

Renovation campaign
before and after

NETHERLANDS : Bakenshof, Horst

What to do with a strongly outdated assisted-living centre that has no future in its present form, but that’s still too young for demolition? The parties involved decided to give this well-located property a visual facelift. With the new, low-maintenance facade boards, it is now completely ready for the future.

renovation campaign before after

UNITED KINGDOM : Goldsmith Court, Nottingham

Goldsmith Court is a stylish, purpose designed student accommodation. The property has been re-dressed with non-combustible Rockpanel external facades, ensuring design freedom and fire-safety while delivering a sophisticated, modern exterior. The two surface designs – organic wood and slick aluminium – work together to bring visual impact to the architecture.

renovation campaign before after

GERMANY : Haute Couture, Hannover

In 2012, housing corporation Gartenheim redeveloped a multi-family house, which was built in 1957. Before the renovation, the façades were plastered in a light-beige colour. But not anymore! ‘Haute Couture’, as the multi-unit house in Hannover (Germany) was named, now bursts with colour.

renovation campaign before after

GERMANY : GBS Grafschaft Bentheim, Nordhorn

A thorough renovation made this school in Germany in futureproof. In terms of health - replacing old fibre cement boards containing asbestos - and fire safety, but also aesthetically. The building is no longer a heavy concrete block, but has transformed into a light modern attractive building.

Find out how ROCKWOOL and Rockpanel are teaming up in these renovation case studies